Menu

09 280 60 60
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Duurzaam, zorgzaam en dienstbaar

Duurzaam, zorgzaam en dienstbaar

Duurzaam

Als sinds het ontstaan van Camino zijn wij gericht op het verduurzamen van zowel onze woonoplossingen als onze eigen bedrijfsactiviteiten. Met ecopuur hebben we een specialist in huis op het vlak van duurzame innovatie, en ook onze andere entiteiten richten hun blik op een toekomst die nog duurzamer wordt.

Onze bekommernis om het milieu vertaalt zich in een samenwerking met Natuurpunt. Voor elke vierkante meter funderingsplaat die de Camino-bedrijven gieten, creëert Natuurpunt een vierkante meter natuur. Samen zorgen we zo voor betere natuur op 20.000 à 30.000 vierkante meter natuurgebieden over gans Vlaanderen.

Zorgzaam

Wij vinden dat duurzaamheid meer is dan het streven naar kwaliteit en een lange levensduur voor onze woonoplossingen. We springen ook zorgzaam om met mensen, buurten en het milieu zodat we aan onze behoeften voldoen, zonder die van toekomstige generaties in het gedrang te brengen. We linken onze duurzaamheidsprojecten aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en kregen voor deze inspanningen al meerdere keren erkenning.

Dienstbaar

Daarnaast willen we ook iets betekenen voor de maatschappij. Een steen verleggen om iedereen betere kansen te geven. Dit doen we voor mensen, met mensen en als mensen. Deze dienstbaarheid tonen we door ons hart, onze blik, onze tijd en onze werkplek open te stellen voor kleinschalige, plaatselijke en warmmenselijke initiatieven.

We bouwen voor mensen: voor jonge koppels, gezinnen, ouderen, alleenstaanden,….in een buurt waar ze graag thuis komen. Voldoende groen en een veilige leefomgeving vinden we hierbij enorm belangrijk.

We bouwen met mensen:  met onze medewerkers, bouwpartners, leveranciers, financiële partners,...   Ook hier kijken we naar een diversiteit aan talenten en bieden we graag kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We streven naar duurzame samenwerkingen met sociaal economische bedrijven zoals Mirto, De Loods, Twerk & Rewind. 

We bouwen als mensen: bij elk van onze initiatieven betrekken we onze medewerkers. Daarnaast stimuleren we de persoonlijke groei bij elk van ons.

Camino verleent enthousiast ondersteuning aan onder meer deze projecten: Hart voor handicap, Urban trail ism onafhankelijk leven VZW, De Warmste Week, Konekt VZW, Youca dag, Toontjeshuis, De Nomaad,  De Zandberg. 

Dienstbaarheid als kernwaarde

We vinden dienstbaarheid zo’n inspirerende waarde dat we ze verankerden in onze organisatie. Zo stimuleert het ons om datgene te doen waar onze collega’s, onze klanten, onze partners en de maatschappij beter van worden.