Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Durabrik en Natuurpunt bouwen aan 27.000m² natuur

Duurzaamheid

Durabrik en Natuurpunt bouwen aan 27.000m² natuur

Sinds 2019 werken Durabrik en Natuurpunt samen aan het groenbehoud in Vlaanderen. Een ambitieus project met als doel om elk jaar 20.000 tot 30.000 m2 natuur te creëren. Meer natuur in de buurt is namelijk een belangrijk deel van de oplossing tot een meer gezonde levensstijl én leefomgeving.

Bij de bouw van haar woningen levert Durabrik een financiële bijdrage voor elke vierkante meter funderingsplaat. Kapellemeersen in Aalst was het eerste natuurgebied dat dankzij deze samenwerking hersteld werd en herleefde. Nadien volgde nog een hele reeks andere plekken zoals Vuurkouter bij Temse en natuurgebied Burreken in de Vlaamse Ardennen.

Ook 2021 was weer een topjaar voor deze duurzame samenwerking. Durabrik bouwde in totaal 526 wooneenheden. Goed voor 27.350 m2 fundering en dus ook natuur. Onder meer de bouw van woningen en appartementen in Aalst, Destelbergen en Mont-Saint-Guibert droegen voor een groot deel bij aan de creatie van deze prachtige groene plekken.

Ons duurzaam bouwbedrijf

Duurzaam bouwen zit in het DNA van Camino en al onze bedrijven. Zowel met het oog op milieu als op mens en maatschappij.

duurzaam bouwen met Camino