Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Durabrik op plaats 4 bij 10 beste werkgevers van België

Nieuws Onze werknemers

Durabrik op plaats 4 bij 10 beste werkgevers van België

Dankzij onder meer een intensief communicatieprogramma om contact te houden tijdens corona, kinderopvang op kantoor en de vele aandacht voor het mentaal en fysiek welzijn van elke medewerker zijn de 200 Durabrik-medewerkers het unaniem eens dat zij de beste werkgever van het land hebben.

Durabrik, met baseline ‘Bouwen begint bij mensen’ bewijst dat het daad bij het woord voert. Want met een 4e plek bij de 10 beste werkgevers van België houden ze de medewerkers absoluut tevreden. In tijden waar de war on talent hevig woedt en het verloop binnen bedrijven almaar stijgt, is dat geen sinecure. Durabrik mag zich vanaf nu minstens 1 jaar lang een ‘Best Workplace’ noemen, een initiatief van het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School. De werknemers konden de bekendmaking live vanop kantoor volgen.

“Eén van de belangrijkste overtuigingen van Durabrik is dat alles begint bij de eigen mensen. Als zij zich goed voelen in een organisatie, vertaalt zich dat in een lange termijn engagement en uiteindelijk ook in klantentevredenheid”, zegt Bie De Backer, HR Directeur Durabrik.

“Eén van de belangrijkste overtuigingen van Durabrik is dat alles begint bij de eigen mensen."

Verbondenheid tijdens corona

Dat Durabrik – na eerst een Great Place To Work te zijn – nu ook de titel van Best Workplace krijgt, hoeft niet te verbazen. Zo behalen zij een Great Place To Work score van maar liefst 86 procent. Waar zij vooral nog beter op scoren dan in het verleden is ‘dimensie geloofwaardigheid’. “Dit gaat over het vertrouwen dat de medewerkers hebben in de visie van het management, maar ook in de toegankelijkheid van het management”, klinkt het. “Dat dit net gelukt is in tijden van corona, daar zijn we best fier op.”

Ervoor zorgen dat alle medewerkers zich thuis voelen, is voor Durabrik – en bij uitbreiding de volledige groep – namelijk een van de belangrijkste doelstellingen. Daarom zetten we al langer in op onderlinge verbondenheid. Zo zette Durabrik tijdens de pandemie – toen mensen noodgedwongen moesten thuis werken – extra initiatieven op om die verbondenheid te bewaren.

Bie: “Het was gedurende de hele pandemie voor ons enorm belangrijk om het welzijn van onze medewerkers te bewaken en er voor elkaar te zijn. Daarvoor voorzagen wij in allerhande activiteiten, gaande van kinderopvang op kantoor tot wekelijkse online koffiemomenten en wandelingen in openlucht met nieuwe medewerkers.

"We blijven op dat welzijn inzetten, ook nu we met z’n allen terug meer naar kantoor mogen.”

Aandacht voor diversiteit

In de huidige bedrijfswereld is ook diversiteit een belangrijke eigenschap van een goede werkgever. Ondanks het mannelijke karakter van de bouwsector, zet Durabrik sterk in op de aanwerving van vrouwelijke krachten. Gelijke verloning staat daarbij bijvoorbeeld hoog op de agenda. Verder heeft Durabrik ook oog voor mensen voor wie gelijke kansen niet altijd evident zijn, zoals migranten of mensen met een beperking. Ze werken hiervoor samen met organisaties zoals KONEKT om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bereiken.

Ook in de recente crisis zet onze volledige groep zich in voor de medemens. Zo zullen we samen met Stad Brugge maar liefst 75 tot 100 Oekraïense vluchtelingen onderdak verlenen in één van de projecten.

Kernwaarden van Camino

Al de bedrijven binnen onze groep hanteren stuk voor stuk de ROSIE-waarden. ROSIE staat voor Respect en vertrouwen; Ontplooiing en ontwikkeling; Samenwerken; Innovatief ondernemen en Eigenaarschap. Er wordt met andere woorden veel aandacht besteed aan het leren uit fouten, teamwork en groeien op zowel persoonlijk- als professioneel vlak.

Bie: “Wij zijn enorm trots op deze titel en werken er met z’n allen ook hard aan om zo ver te komen. We zijn een waarden gedreven organisatie die de medewerkers vooropstelt. Het welzijn van onze mensen is voor ons van groot belang en wij zijn dan ook enorm trots op eenieder van hen. We doen er dag in dag uit alles aan om een goede werkgever te zijn. Deze benoeming bewijst dan ook dat onze medewerkers dit ook echt zo ervaren.”