Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Werken in de bouw? Dat leer je bij Camino

Onze werknemers

Werken in de bouw? Dat leer je bij Camino

Om onze medewerkers gemotiveerd en enthousiast te houden, zetten we sterk in op zelfontplooiing. Benieuwd welke opleidingen Camino aanbiedt voor onze leergierige (huidige of toekomstige) medewerkers?

Duurzame groei

In de groei van ons bedrijf willen we ook onze medewerkers mee zien groeien. Openbloeien zelfs. Zij zijn tenslotte dag na dag onmisbare schakels voor onze bedrijven. Hun mentaal en fysiek welzijn is dus simpelweg essentieel. Voor ons is dat een vorm van duurzaam ondernemen. Wij zijn ons ervan bewust dat onze kwaliteit in de eerste plaats stoelt op mensen. Dus dragen we er extra zorg voor.

Beroepsopleiding op maat

Elk mens is uniek, ook wat achtergrond, inzichten, skills en kennis betreft. Daarom stellen we voor iedere medewerker – starters en anciens, arbeiders en bedienden – een pakket op maat samen. Precies volgens zijn of haar noden en wensen. Voor onze ploegbazen voorzien we bijvoorbeeld een opleiding over leiderschap, met een focus op communicatie en coachende vaardigheden.

Voor sommige arbeiders is er een verplichte winteropleiding voorzien omtrent veiligheid, maar verder kan je zelf suggesties doen over welke opleidingen je graag wil volgen. Dat kan gaan over vaktechnische onderwerpen, maar evengoed over mindfulness, priority management, ergonomie op de werkplek, zelfzorg … We bekijken met iedere medewerker wat mogelijk is.

Samenwerking met VDAB

Regelmatig bekijken we de mogelijkheden voor specifieke functies binnen onze groep. Zo starten we in september een opleidingstraject, samen met VDAB, voor kandidaat-techniekers bij Ecopuur, die nog geen technische bagage hebben. Dit na een selectiedag door VDAB en andere partners.

Zij volgen een opleiding tot installateur sanitair en verwarming via de methode ‘duaal leren’: deels bij ons op de werkvloer, deels in het VDAB-opleidingscentrum. Zodra het traject afgerond is, krijgen zij een contract voor onbepaalde duur bij Ecopuur. In de toekomst plannen we deze optie ook voor kandidaten buiten dergelijke selectiedagen aan te bieden.

Aandacht voor studenten en starters

Ook experts en vakmannen in wording stimuleren we graag om een toekomst bij Camino te overwegen met een ruim aanbod voor studenten. We bieden stageplekken aan voor beroepsopleidingen, secundair en hoger onderwijs. Daarnaast zijn we ook betrokken bij graduaatsopleidingen, waar de focus vooral ligt op de connectie tussen werkveld en school.

Interesse in een job bij Camino?

Je ziet: we nemen de persoonlijke groei en ontwikkeling van onze medewerkers zeer serieus. Al die dagen, weken, jaren uit hun leven die zij voor Camino inzetten? Die willen we ze zo aangenaam en interessant mogelijk maken. Zodat we als een tweede thuis aanvoelen.

Bekijk onze vacatures