Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Geven doet goed: onze steun voor goede doelen

Duurzaamheid

Geven doet goed: onze steun voor goede doelen

Met dienstbaarheid als één van de belangrijkste kernwaarden van Camino werken we dag in, dag uit aan een positieve impact op mens en maatschappij. Ook dit jaar konden al heel wat nobele initiatieven rekenen op de steun van onze organisatie.

Hart voor mensen

Naar goede gewoonte schenkt ons nieuwbouwbedrijf Durabrik 1.000 euro aan een goed doel in de omgeving waar een nieuw woonproject wordt gestart. Binnen het initiatief ‘Een hart voor mensen’ maakten we aan het begin van de zomer al 12 goede doelen blij met hun cheque: Woonhuis Pegode, zorgboerderij Emiliushoeve, Het Huis van de Sterren, Let’s save food, Boven De Wolken, Ter Heide, Vakantiehuisje in ’t Groen, Gooikenshoeve, De Verhalenweverij, Villa Ooievaar, De Tondeldoos en Rouwkost.

Vrijwilliger tijdens Special Olympics

Als sponsor van Special Olympics staken onze medewerkers zelf de handen uit de mouwen tijdens de Nationale Spelen in Mechelen.

Blik terug op een hartverwarmend weekend

Extra steun voor kinderen in België en daarbuiten

Daarnaast blinkt ons IT-team elk jaar een aantal gebruikte laptops volledig op om weg te schenken. Dit jaar gingen ze naar 15 leerlingen van de BUSO school Sint-Gregorius in Gentbrugge die aangepast onderwijs bieden aan jongeren met een beperking.

Maar onze financiële steun stopt niet binnen de landsgrenzen. Via projectleider Claude kwamen we in contact met de vzw Rainbow4Kids. In 2009 bouwde de organisatie kleuter- en lagere school gebouwd in Maweni (Ukunda), een klein dorpje 30 km ten zuiden van Mombasa. Momenteel worden zo'n 450 kinderen ondersteund in de school dankzij giften van sponsors.

Ook wij deden dit jaar onze duit in het zakje en sponsorde het filmevent ten voordele van de vzw. Met 363 bezoekers en een opbrengst van bijna 11.000 euro was het evenement een groot succes.