Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

De 5 meest gemaakte interieurfouten

Nieuws

De 5 meest gemaakte interieurfouten

1 Teveel of te weinig

Mooie meubelen komen pas echt tot hun recht als ze voldoende ruimte krijgen om bewonderd te worden. Zorg dus voor de gepaste hoeveelheid en grootte van meubilair om je interieur niet te druk te laten ogen. Let ook op met decoratie. Uiteraard kunnen souvenirs en memorabilia een mooie eyecatcher zijn in je interieur. Een overdaad kan er echter voor zorgen dat elke hoek van de kamer aandacht opeist. "Vermijd het gebruik van teveel open kasten of legplanken in je inrichting, zo voorkom je drukte en zorg je voor een rustige uitstraling." - Manou Storms, Interieurontwerper bij Ebenti.

2 Verkeerde kleurcombinaties

Kandinsky zei over kleur dat het de kracht heeft om de ziel rechtstreeks te beïnvloeden. Toch passen niet alle kleuren zomaar samen. Let daarom zeker op de kleur van je meubelen in combinatie met een eventuele accentmuur. Anderzijds is het zeker gedurfd om met een gepast kleuraccent te werken. Een kleine tip; via een kleurenwiel kan je complementaire kleuren vinden. Als je kiest voor meerdere kleuren, probeer dan in dezelfde ‘familie’ van kleuren te blijven, zoals aardetinten of werk met zachte pastelkleuren. Je kan ook met gordijnen of textiel kiezen voor een kleuraccent. Daarbij is het handig dat je die makkelijker kan wisselen dan een gewaagde vloer of wandtegel, indien de kleur toch niet goed zou matchen. "Less is more bij het inrichten van je interieur. Kies maximaal 3 kleuren die samen passen en leg accenten met accessoires die je makkelijk kan aanpassen." - Dorien Reynders, Interieurontwerper bij Ebenti.

3 Sfeerloze verlichting

Niet elke woning heeft evenveel natuurlijk licht. Soms ben je aangewezen op kunstmatige verlichting. Verlichtingsarmaturen bestaan er in talloze soorten en modellen. Kies voor het juiste soort armatuur op de juiste plaats. Kunstlicht heeft ook steeds een warmte (uitgedrukt in een ‘K’ waarde). Wit licht is sterieler en moderner, maar kan ook erg kil zijn. Warm licht straalt gezelligheid uit, maar biedt minder licht. LED-strips met verschillende felle kleuren zijn misschien leuk op een ‘game room’ van je tiener, maar in je eetkamer is het smakelijker om met warm of natuurlijk licht te werken. Je kan ervoor kiezen om een lichtstudie te laten uitvoeren om te weten te komen welke verlichting op welke plaats ideaal is.

4 Originaliteit

Natuurlijk kan je eenvoudig in een interieurwinkel de zoveelste reproductie van Andy Warhol aanschaffen. Maar dat is weinig origineel. En originaliteit hoeft niet duur te zijn! Zo kost een eenvoudige wisselkader heus niet veel, en kan je voor ieders budget een eigen foto afdrukken bij een fotolabo. Of koop een doek en laat de innerlijke Picasso eens los? Het is ook erg hip om oudere voorwerpen te ‘upcyclen’ naar een meubel of decoratie. Denk maar aan de hype van meubelen gemaakt van gebruikte europallets.

5 Comfort & Uitstraling

Een woning dient om in te leven. En daarom wil je uiteraard wel het nodige wooncomfort. Het ideale zitmeubel is niet alleen mooi om naar te kijken, maar zit ook goed! En het omgekeerde is ook waar: het oog wil ook wat. Zoek daarom het compromis tussen comfort en uitstraling. Zo maak je een omgeving waar het niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook aangenaam is om te verblijven.

Het inrichten van een woning is dus eigenlijk een vak op zich. Of je nu met één van onze Camino partners bouwt of verbouwt, ons team van interieuradviseurs staat klaar om je professioneel te begeleiden. Wil je graag wat inspiratie komen opdoen, steeds welkom in één van de kijkwoningen van onze bouwpartner Durabrik.