Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Samen bloed geven op kantoor

Samen bloed geven op kantoor

Na meer dan twee jaar uitstel omwille van de coronacrisis ontvingen we deze maand eindelijk het Rode Kruis voor onze grote bloedinzamelingsactie. Zo'n 60 collega’s en medewerkers van de omliggende bedrijven zetten zich in om de lage bloedvoorraad weer aan te dikken.

Bloedinzameling via Rode Kruis Vlaanderen

De terugval van het aantal bloeddonaties tijdens de afgelopen coronaperiode zette de bloedvoorraad stevig onder druk. Het Rode Kruis waarschuwt daarom al een tijdje voor mogelijke tekorten. Zeker met de zomervakantie in aantocht, wanneer er traditioneel minder mensen bloed geven. Enkele medewerkers engageerden zich daarom om een bloedinzamelingsactie op poten te zetten. Het idee lag al een tijdje op tafel maar omwille van de strenge coronamaatregelen kon deze de afgelopen twee jaar niet doorgaan.

Alle medewerkers van Camino en de omliggende bedrijven werden uitgenodigd op het hoofdkantoor in Drongen om bloed te geven. En daar gingen heel wat mensen graag op in. Het Rode Kruis mocht zo’n 60 donoren verwelkomen. Voor bijna de helft was het zelfs de eerste keer. De reacties achteraf? “Zeker voor herhaling vatbaar!”