Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Solliciteren bij Camino, dat gaat zo

Onze werknemers

Solliciteren bij Camino, dat gaat zo

Interessante vacature gespot bij Camino? Niet twijfelen, gewoon solliciteren! Wij vertellen je hieronder wat je kan verwachten na je sollicitatie.

Juiste opleiding en ervaring

Een eerste belangrijke stap is het doorsturen van je CV en eventueel een motivatiebrief, afhankelijk van de functie. Via onze website kan je dat gemakkelijk uploaden. Dat komt bij onze recruiter Florence terecht.

“In een eerste fase kijken we of je de gevraagde opleiding, bouwtechnische kennis of ervaring hebt. Bij bepaalde jobs zoals boekhouder, metser of dakwerker is een diploma natuurlijk niet onbelangrijk. In orde? Dan maak ik met jou een afspraak voor een volgend gesprek dat op kantoor (of indien nodig virtueel) zal plaatsvinden. Als er onduidelijkheden of vragen zijn over je cv, bel ik je eerst nog even op voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.”

Goede raad van Florence

Een motivatiebrief niet de eerste prioriteit is voor ons. We leren je graag beter kennen tijdens een gesprek, waarbij we graag dieper ingaan op je achtergrond en motivatie.

Gesprek op kantoor

Na dat eerste gesprek met Florence, ontmoet je onze HR business partner, eventueel al samen met de teamverantwoordelijke. Wat we willen voelen is of je het juiste DNA hebt: ben je ondernemend, wil je jezelf ontwikkelen en sluit je persoonlijkheid aan bij onze kernwaarden?

We bekijken je cv ook ruimer dan enkel voor de functie waarvoor je solliciteerde. Er zijn binnen Camino namelijk 12 bedrijven. Blijkt tijdens het gesprek dat een job bij één van onze andere bedrijven beter bij je past? Dan bespreken we dat met je. We zoeken steeds de best mogelijke match in een van onze 12 bedrijven.

Aan de slag bij Camino?

Na een gesprek met de teamverantwoordelijke, laten we je ook kennismaken met het team waarin je terecht zou komen. Met hen zal je tenslotte dagelijks samenwerken. Als er een match is, ontvang je van ons een contractvoorstel. Akkoord? Dan verwelkomen we je met veel plezier in ons team. Je eerste dagen worden alvast gevuld door je leidinggevende. Die zorgt dat je niet enkel je job, maar ook de organisatie leert kennen.

Sollicitatietips van ons HR-team

  • Hou je cv compact en correct. Een bloemlezing als cv is niet nodig, vermeld gewoon bondig wat je gedaan hebt, ook stages of vakantiejobs. Kom je uit een totaal andere sector en heb je zelf recent je huis verbouwd? Zet het erop.
  • Blijf dicht bij jezelf en zorg dat de stijl van je cv past bij de job waarvoor je solliciteert. Van een metser of boekhouder verwachten we geen origineel cv. Bij een landschapsarchitect of marketeer mag het iets creatiever zijn.
  • Laat geen periodes weg die je niet vermeldenswaardig vindt. Heb je 3 jaar onder een palmboom gelegen? Of 5 jaar voor je kindjes gezorgd? Helemaal prima. Vermeld het op je cv, want ontbrekende periodes in je tijdslijn, roepen vragen op.
  • Een foto is geen noodzakelijke verplichting op een cv. Wil je deze toch graag toevoegen om je sollicitatie persoonlijker te maken? Prima, maar vergeet niet dat deze foto ook meteen je eerste indruk nalaat. Je kiest dus best voor een foto met een professionele uitstraling met neutrale achtergrond. Vakantiefoto’s of selfies voor de spiegel hou je beter voor je privécollectie.
  • Zorg dat je voorbereid aankomt op het gesprek. Zoek op voorhand het adres al even op, herlees de vacaturetekst nog een keer en informeer je over de achtergrond van het bedrijf. Maak gerust ook al een lijstje met vragen die je zeker wil stellen aan onze HR Officers

Klaar voor een nieuwe start?

Maak werk van onze tips en duik in onze vacatures. We hebben momenteel heel wat boeiende jobs te bieden.

Bekijk de vacatures