Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Special Olympics en Camino, een nieuw sterk partnership

Nieuws

Special Olympics en Camino, een nieuw sterk partnership

Voor minstens één jaar lang mogen we ons trotse partner van Special Olympics Belgium noemen. Met dit partnership willen we verder bouwen aan de inclusie van mensen met een mentale of fysieke beperking in de samenleving.

Financiële steun en helpende handen

2023 wordt een speciaal jaar voor Special Olympics, want dan vinden zowel de internationale als de nationale spelen plaats. Om die organisatie levend te houden, is steun nodig. Daar dragen we graag ons steentje aan bij. Daarom gaan we voor minstens één jaar het engagement aan om Special Olympics Belgium op verschillende manieren te helpen. En dat beperkt zich niet enkel tot financiële steun. Een team van medewerker zal ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens evenementen zoals de 39e editie van de nationale spelen in Mechelen tijdens het Hemelvaartsweekend van 17 tot 20 mei.

“Mensen met een beperking worden nog steeds te vaak in hokjes geplaatst en wij willen hier zo veel mogelijk verandering in brengen." Joost Callens, CEO van Camino

De aankondiging van de samenwerking is nog maar de eerste stap in dit partnership. Ook Special Olympiërs krijgen een plaats binnen Camino door deel te nemen aan sportactiviteiten van de bouwgroep, zoals het Camino-voetbaltornooi.

Inclusie als onderdeel van bedrijfscultuur

Intern zijn er al heel wat initiatieven om mensen met een beperking te integreren in ons bedrijf. Zo zijn er regelmatig mensen met een beperking aan de slag. Dat aantal willen we zeker nog laten groeien. Daarnaast zijn er ook de Toontjeshuizen waar mensen met een beperking kunnen samenleven in een omgeving aangepast aan hun noden.

“Mensen met een beperking moeten een plaats krijgen binnen de maatschappij en dat kan alleen als er genoeg over gesproken wordt en als er steun is vanuit organisaties die die boodschap ook ondersteunen en uitdragen.” An Caers, CEO Special Olympics Belgium

Atleten Evi, Thibault, Céline, Rosalia en An Caers, CEO van Special Olympics Belgium, kwamen alvast kennismaken met ons toekomstig kantoor In The Yard.