Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Stijging van eenpersoonshuishoudens vergroot de nood aan betaalbare huurwoningen

Nieuws

Stijging van eenpersoonshuishoudens vergroot de nood aan betaalbare huurwoningen

Meer mensen dan ooit tevoren wonen alleen. Het is een evolutie in onze maatschappij die ook op de vastgoedsector impact heeft. De vraag naar kleinere, functionele en betaalbare woningen neemt namelijk toe. 

1 op 3 woont alleen


In Vlaanderen zullen er in 2030 naar schatting 1,05 miljoen volwassenen alleen wonen. Dat komt neer op maar liefst 34% van alle huishoudens. Een groep die je dus niet links kan laten liggen. De toename is vooral opvallend groot bij 67-plussers. Die tendens zal zich naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren verderzetten. Dat meent ook het Federaal Planbureau.

Verschillende redenen om alleen te wonen


Waarom mensen alsmaar meer alleen wonen? Het gaat om een samenloop van omstandigheden die onze tijden kenmerken. Enerzijds speelt vergrijzing een rol. Mensen worden ouder en blijven na het overlijden van hun partner vaak alleen thuis wonen.

Anderzijds redeneren jongeren anders dan vroeger. Ze kiezen vaak eerst voor een carrière en later voor een gezin. Dus gaan ze zonder partner op zoek naar een eigen plek. Bovendien neemt het aantal echtscheidingen toe, waardoor mensen vaker alleen komen te staan.

Impact op de vastgoedmarkt


Het aanbod op de vastgoedmarkt past zich natuurlijk aan op de vraag. Alleenstaanden zijn vooral op zoek naar:  
•    Een kleinere woning dan een standaard gezinswoning
•    Functionele indelingen, inrichtingen, een praktische locatie en optimale energiezuinigheid
•    Betaalbare woningen
•    Een huurwoning aangezien een woning aankopen niet altijd haalbaar is
 

Opbrengsteigendom verhuren aan alleenstaanden


Plan je te investeren in vastgoed? Dan zijn dit dus zaken waarop je kan letten. Je weet namelijk dat er een doelgroep is die specifiek op zoek is naar huurwoningen, -appartementen, sociale huisvesting, e.d. 

Bij Camino ondersteunen we je graag in je zoektocht naar passend (investerings)vastgoed. Met de stijging van eenpersoonshuishoudens in het achterhoofd, zetten we met Durabrik en Istoir bijvoorbeeld in op comfortabele en energiezuinige nieuwbouwappartementen. Zo proberen we levenslang wonen mogelijk te maken.

Investeren met Camino in vastgoed?

Wie investeert met Camino kan rekenen op totale ontzorging en een optimaal huurrendement. Onze experts bekijken graag samen welke mogelijkheden het best bij je passen. Ontdek wat we jou als investeerder te bieden hebben.

Onze troeven