Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Wat zijn de voordelen van werken in de bouw?

Onze werknemers

Wat zijn de voordelen van werken in de bouw?

Vuil werk, zwaar werk, mannenwerk … Werken in de bouw krijgt te kampen met vooroordelen. Toch is een job in deze boeiende sector zoveel meer dan dat. En zijn er veel meer verschillende functies dan je zou denken. Ook als je een carrièreswitch overweegt, vind je er vast je ding. De voordelen van werken in de bouw op een rijtje!

1. Jobs voor mannen én vrouwen

Oké, voor sommige jobs zijn gespierde armen handig. Maar ook vrouwen kunnen zich bewijzen in de bouwsector, mét of zonder spierbundels. In de backoffice bijvoorbeeld, of in management posities, op de personeelsdienst of in marketingfuncties. Niet voor niets groeit het aantal vrouwen in de bouw jaar na jaar. Talent, expertise en motivatie geven de doorslag!

2. Voor elk wat wils

In de bouw kan je letterlijk huizen bouwen, als metser of dakwerker. Maar er komt veel meer bij kijken dan dat. Even goed ga je er als bekister, technisch tekenaar, schrijnwerker, calculator, meubelmaker, ingenieur, HVAC-technieker, projectleider, architect, duurzaamheidsadviseur … aan de slag. En zelfs als marketeer, ICT’er, jurist of sales vind je er zeker plaats.

3. Werkzekerheid

Deze sector valt nooit stil. Want er zal altijd gebouwd en verbouwd worden. Er staan dus altijd vacatures open waar je enerzijds als starter of na een omscholing op kan reageren. Anderzijds zijn er voor iemand met meer ervaring ook steeds posities die ingevuld kunnen worden.

4. Je ziet resultaat

Jouw werk levert een woon- of werkplek, een openbaar gebouw, een nieuwe straat of een andere knappe constructie op. Of je nu als arbeider rechtstreeks bijdraagt tot de constructie van een gebouw, of eerder in de backoffice voor de ondersteuning zorgt voor mensen op de werf, je kan je werk na maanden of jaren inzet effectief voor je zien. Dat motiveert!

5. Innovatie voorop

De bouwsector evolueert voortdurend. Om efficiënter te werken, om te voldoen aan de vereisten, enz. Dat betekent dat je job nooit saai wordt. Er is altijd wel een nieuw productieproces, betere software, straffe robot, nieuwe bouwmethode, 3D-programma … op komst.

6. Goede voorwaarden

Naast vakantie, je krijgt in deze sector een mooi aantal verlofdagen, doen ook groeimogelijkheden ertoe. Zeker bij Camino krijg je tal van kansen om door te groeien. In onze groep van 12 bedrijven vind je een mooie variatie aan functies en expertises waarbinnen jij jouw eigen pad kan uitstippelen.

Werken bij Camino?

Overtuigd? Als je besluit in de bouw te starten, is werken voor Camino een slimme zet. Want wij gaan voor een wow-gevoel. Voor onze klanten én onze medewerkers. Werkgeluk staat voorop.

  • Fysiek en mentaal welzijn

We promoten een gezonde levensstijl door gezonde voeding aan te bieden, samen te sporten en allerlei toffe activiteiten te organiseren. Work hard, play hard!

  • Zelfontplooiing

We willen je gelukkig zien in je job en je lang bij ons houden. Dus stimuleren we je om jezelf te blijven ontwikkelen, om je weg te zoeken én te vinden bij Camino.

  • Warme ontvangst

Als nieuwkomer is die eerste dag, geen gewone werkdag, nee het is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te laten starten.

  • Hostmanship

We geloven in een mensgerichte dienstverlening. We willen dat iedereen zich welkom voelt: medewerkers, klanten en partners. Die visie is geworteld in onze ethiek en familiale waarden.

  • Duurzaam en toekomstgericht bouwen

Levenslang comfort voor onze klanten garanderen, dat is de bedoeling. Om dat te doen moeten we duurzaam bouwen: ecologisch verantwoord en met het oog op de lange termijn.

Wil je bij Camino aan de slag?

Bekijk onze vacatures