Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Durabrik en Miix: solide samenwerking voor Project Poederkot

Nieuws

Durabrik en Miix: solide samenwerking voor Project Poederkot

Samen sta je sterker. Daar is Camino van overtuigd. Dus brengt de holding tal van bouwexperts samen in één stevige, uitgebreide groep. En die businessunits helpen elkaar vooruit. Zo ook Durabrik en Miix. Voor Project Poederkot in Herentals – genoemd naar de voormalige munitiesite – slaan ze de handen in elkaar om de beste resultaten te bereiken.

Darel Torremans, managing director bij Miix: “In 2019 werd Miix opgericht met als doel complexere opdrachten in goede banen te leiden. Denk dan aan projecten die functies combineren zoals handelszaken, kantoren, appartementen, openbaar domein, enz. Toen we hoorden van de site in Herentals, deden we samen met Durabrik een voorstel en dat werd aanvaard. Project Poederkot is zo ons eerste project.”

Hoe verloopt die samenwerking tussen Durabrik en Miix?

Martijn Vandevelde, projectontwikkelaar bij Durabrik: “Miix staat in voor 107 appartementen en wij voor 45 woningen. En ook voor het (grote) gedeelte openbaar domein trekken we samen de kar. Omdat we tot dezelfde groep behoren, zitten we sowieso op dezelfde golflengte en kunnen we transparant met elkaar communiceren. Met externe partners samenwerken lukt natuurlijk ook zonder problemen, maar als je alvast dezelfde visie en aanpak deelt, versterk je elkaar.”

Darel: “Het feit dat we een andere achtergrond hebben, levert nuttige inzichten op. En vervolgens spreken we met één stem naar de stad Herentals toe.”

Wat zijn de aandachtspunten bij dit project?

Darel: “Duurzaamheid en woonkwaliteit zijn bijzonder belangrijk. Op de site staat een bos maar het is in feite een bouwzone. Wij bedachten daarom een knap compromis tussen duurzame bebouwing én een aangename leefomgeving: maar liefst 60 % van het bos blijft gevrijwaard. Naast een fijne speelzone, leggen we ook fiets- en wandelpaden doorheen de buurt naar het station zodat de zwakke verkeersgebruikers zich veilig en vlot kunnen verplaatsen.”

Martijn: “De woningen en appartementen zijn natuurlijk bijna-energieneutraal en we gebruiken geen fossiele brandstoffen. Verder voorzien we een deelwagen en laadpalen.”

Plannen jullie nog meer samen te werken?

Darel: “Als de gelegenheid zich voordoet: absoluut. Al is het niet de bedoeling dat we élk project samen aanpakken. We bestaan ook op onszelf natuurlijk en kijken per project welke expertise van pas komt.”

Wat is de rol van Camino voor jullie bedrijven?

Darel: “Miix heeft niet die onzekere positie van een doorsnee startup omdat we er niet alleen voor staan. Naast Camino, behoren we trouwens ook nog tot drie andere overkoepelingen. We voelen ons dus erg ondersteund.”

Martijn: “We kunnen altijd terugvallen op elkaars knowhow. Voor elke tak van de bouwsector is er een specialist in de groep. Camino is bovendien straf in helder en correct communiceren. Dat zorgt voor een aangename werkomgeving. Er is geen concurrentiële sfeer tussen de verschillende bedrijven. En de ervaring op marketinggebied, enz. komt evengoed van pas. Dat merkten we nog toen we een online infomoment organiseerden over Project Poederkot. Dankzij Camino liep dat erg vlot.”

Sterke partnerships

Als partner van Camino kan je rekenen op de ondersteuning en expertise van alle business units. Meer weten over een partnership met Camino?

Partnerships