Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Huizenjagers zijn bereid meer te betalen voor energiezuinigheid

Nieuws

Huizenjagers zijn bereid meer te betalen voor energiezuinigheid

Een gunstige locatie. Een fijne indeling. Een mooie bouwstijl. Voldoende comfort. Het zijn nog steeds belangrijke factoren voor mensen op zoek naar een woning. Maar meer dan ooit is voor huizenjagers vooral de EPC-score doorslaggevend. Zelfs als er een meerkost tegenover staat.

Focus op EPC-label

Een recente enquête georganiseerd door ERA bij 1.500 Vlamingen toont aan hoe de aandacht voor energiezuinigheid versterkt is. Twee op de drie huizenjagers geeft namelijk aan bereid te zijn meer te betalen voor een woning met een betere EPC-score. Concreet wil men 3 tot 10 % meer uitgeven voor een woning met een A+-label dan voor een D-label. 72 % van de mensen geeft trouwens aan dat die score doorslaggevend is om een bod te doen op de woning.

Vanwaar die evolutie?

We kunnen wel stellen dat het klimaatbewustzijn sterker is dan ooit, vooral bij de jongere generatie. Stilaan komen er alsmaar meer jonge volwassenen op de vastgoedmarkt en zij zijn opgegroeid met dat bewustzijn. Vanzelfsprekend heeft dat dus een effect op vraag en aanbod.

 

De nieuwe energienormen spelen hier natuurlijk ook een grote rol in. Mensen beseffen het belang van energiezuinig wonen voor onze planeet én voor hun portefeuille. Met die logica in gedachten, kiezen meer en meer huizenjagers voor nieuwbouw. Want als je van nul begint, kan je makkelijker rekening houden met de strenge energienormen, denkt men vaak.

 

Nochtans kan een bestaande woning ook perfect energetisch gerenoveerd worden. Velen vrezen dat dit op het einde van de rit duurder uitkomt, maar dat is niet altijd het geval. Het is belangrijk om mensen ook alle mogelijkheden van een energetische renovatie mee te geven en hen zeker te wijzen op de financiële voordelen op langere termijn. Dit alles om de afweging tussen nieuwbouw en energetisch renoveren zo goed mogelijk te kunnen maken.

Investeren in nieuwbouw

Als vastgoedinvesteerder loont het natuurlijk de moeite om rekening te houden met deze groeiende aandacht voor energiezuinigheid. De prijs van een eigendom stijgt aanzienlijk wanneer de EPC-score top is. Ook Camino houdt voortdurend de markt in de gaten en doet er met de volledige groep alles aan om alle soorten vastgoed futureproof te maken, zowel op vlak van energiezuinigheid als comfort.

Investeren met Camino

Op zoek naar een rendabele vastgoedinvestering? Bij Camino bekijken we graag samen welk vastgoedproject het best aansluit bij je investeringsdoelen.

Voordelen voor investeerders