Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Zo maken we duurzaam investeren in vastgoed mogelijk

Nieuws

Zo maken we duurzaam investeren in vastgoed mogelijk

Investeren in vastgoed, het blijft een slim idee. Want op je spaarrekening brengt je geld al lang niets meer op. Maar dan wil je wel duurzaam investeren, focussen op de lange termijn. Ook bij Camino beseffen we dat. We spreken Stephan Vandendaele, Relatiebeheerder bij Durabrik Invest, over de manier waarop de Camino Group meerwaarde creëert met vastgoed. 

Wat is de eerste stap wanneer een investeerder zich aandient?

“Eerst en vooral bespreken we de verwachtingen. Dan gaat het over de werkwijze, het budget, de locatie, de beoogde winst, enzovoorts. Als er een match is, starten we onze zoektocht naar een geschikte opbrengsteigendom. Voor ieders budget vinden we een oplossing.”

 

Welke elementen dragen bij tot de meerwaarde van dat vastgoed?

“Je aanpassen aan de doelgroep is essentieel. Vroeger kozen heel wat investeerders voor een appartement in een stadscentrum, omdat daar veel vraag naar was. Maar nu zoeken huurders compacte woningen met terras of tuin in de stadsrand of in dorpen waar al het nodige in de buurt is. Daar zit ongetwijfeld de pandemie voor iets tussen. Verder is de energiezuinigheid ook cruciaal als je wil dat de woning op lange termijn nog rendeert. Dat is voor alle business units van Camino sowieso vanzelfsprekend. We streven telkens naar duurzame woonoplossingen met een zo laag mogelijk e-peil. Hoe lager dat peil, hoe meer korting je trouwens krijgt op de onroerende voorheffing gedurende de eerste 5 jaar.”

 

Wat maakt de aanpak van Camino zo waardevol?

“We hebben heel wat knowhow in huis en omdat we met enkele business units zelf projecten ontwikkelen, is het voor ons makkelijk om ‘de investeerdersbril’ op te zetten. Wij zoeken voortdurend naar ideale locaties om te bouwen, bijvoorbeeld dichtbij scholen, parken en openbaar vervoer.  Bij elk project houden we zowel toekomstige bewoners als investeerders in het achterhoofd. Ook wat de materiaalkeuze en afwerking betreft trouwens. Daarbij gaan we voor tijdloos en aanpasbaar naar ieders smaak. En de volledige ontzorging is natuurlijk erg interessant als investeerder.”

 

Wat houdt die ontzorging dan in?

“Dat bepaal je als klant helemaal zelf. We stellen een pakket à la carte samen. Ben je nog op zoek naar een opbrengsteigendom? Dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Jij kiest eerst en vooral al of je met ons bouwt of een woning in een bestaand project aankoopt. Als je voor bouwen gaat, schakel je je eigen architect in óf laat je dat aan ons over. Verder helpen we je eventueel met de optimalisatie via de bank, de selectie van de huurder, het rentmeesterschap, de ontvangst en opvolging van betalingen, oplossing van geschillen …

En daar stopt het niet. Wil je meer uit je bestaande opbrengsteigendom halen? Voor zowat elk aspect van bouwen en inrichten hebben we een expert in huis. FYXT biedt je bijvoorbeeld professionele stielmannen voor allerhande bouwklussen. En voor je energetische renovaties kan je beroep doen op Plan E.  Kortom, als investeerder kan je bij ons terecht voor het complete plaatje.

Interesse om met Camino te investeren in vastgoed?

Ontdek vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.

Contacteer ons