Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

In The Yard door de ogen van projectleider Finnegan

Nieuws Onze werknemers

In The Yard door de ogen van projectleider Finnegan

Naast de bestaande kantoren van Camino in Drongen rijst er binnenkort een fonkelnieuw gebouwencomplex op: In The Yard. Een aantrekkelijke site met kantoren, magazijnruimtes en coworkingplekken en een grote centrale daktuin. En een duurzaam pareltje bovendien. Projectleider Finnegan De Vuyst vertelt ons er meer over:

Vanwaar het idee om In The Yard te creëren?

Finnegan: "We wilden extra kantoorruimte voor onze eigen teams – specifiek dan van Ecopuur en Victor – voorzien, voorbereid zijn op de groei van de groep én contact met andere bedrijven vergemakkelijken. Dat doen we met In The Yard op een zeer innovatieve en uiterst kwalitatieve manier. We zien het als ons visitekaartje.”

Wat maakt het project zo uniek?

Finnegan: “We schenken veel aandacht aan de gezondheid van gebruikers en aan duurzaamheid. De mens staat centraal. Dat gaat best ver: we passen bijvoorbeeld de verlichting zo aan dat deze meegaat met het daglicht. En ook de lichtkleur verandert: ’s morgens helderwit (met blauw in) en vervolgens alsmaar geliger. Op die manier verstoor je de melatonineproductie niet.”

"We maken graag komaf met die kille sfeer van traditionele kantoorgebouwen en gaan voor gezelligheid en comfort.”

Camino hoopt het WELL-certificaat te behalen met dit project. Wat houdt dat in?

Finnegan: “De WELL Building Standard beoordeelt gebouwen op het effect dat het gebouw heeft op de gezondheid van de gebruikers. Daarom voorzien we naast slimme verlichting ook een ingenieus systeem om de luchtkwaliteit te beheren, stimuleren we het gebruik van de trap in plaats van de lift, installeren we een waterzuiveringssysteem, gebruiken we zonne-energie, reageren de verwarming en koeling automatisch op de weersomstandigheden en het aantal aanwezigen en zoveel meer. Het gebouw heeft in feite een eigen brein. Als alles goed gaat, behalen we die certificering.”

Jullie focussen ook op contacten leggen. Hoe pakken jullie dat aan?

Finnegan: “We verhuren een 300-tal werkplekken: coworking, kantoren, magazijnen met de optie om een knap, eigen kantoor erbij te huren … Ideaal voor start-ups bijvoorbeeld: dan begin je met één bureautje en stap je later makkelijk over op een grotere kantoorruimte voor pakweg 20 mensen. We hopen dat het een kruisbestuiving oplevert van talenten en sectoren. Maar het gaat om meer dan werken alleen. Je kan er ook fitnessen, padellen, iets drinken in de bar, events bijwonen … We maken graag komaf met die kille sfeer van traditionele kantoorgebouwen en gaan voor gezelligheid en comfort.”

Hoe ver staan de werken intussen? 

Finnegan: “De ondergrondse bouwwerken zijn klaar. We zijn dus nu volop bezig aan de bovenbouw. Normaal gezien is alles af aan het eind van de zomer van 2023. Nog even geduld dus!”

Meer weten over In The Yard?

Wil je op de hoogte blijven van de werken of heb je interesse om in de toekomst een kantoorruimte te huren?

Ontdek In The Yard