Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Onze CEO geeft de fakkel door

Nieuws

Onze CEO geeft de fakkel door

Camino Group zet hiermee z’n stabiel groeipad verder

Onze CEO Joost Callens vertrouwt zijn rol na 20 jaar toe aan Geert Pauwels, een externe CEO. Geert krijgt onmiddellijk 12 dochterbedrijven onder zijn hoede, want sinds de oprichting van de Camino Group in 2021 groeide ons bedrijf sterk. Camino werd een vaste waarde in de vastgoedsector als aannemer, projectontwikkelaar en investeerder.

Een nieuwe rol & een externe blik

Joost maakte deze bewuste keuze omdat hij vindt dat een externe frisse blik de groei van het bedrijf alleen maar ten goede kan komen. Bovendien wil hij zich in de toekomst meer gaan focussen op het bestendigen van de huidige en op nieuwe participaties, de uitbouw van de Raad van Bestuur en het sociaal impactfonds ‘Toontjeshuizen’. Hij blijft dus actief binnen ons bedrijf.

 

 

Joost: ”Ik kon mijn job als CEO in principe nog 10 jaar uitoefenen, maar ik wil me focussen op andere doelen, zowel voor Camino als persoonlijk. En ik wil de maatschappij iets teruggeven.”

Zijn opvolger Geert heeft heel wat ervaring op de teller. Hij was jarenlang actief in de transportsector, als CEO van Lineas (onderdeel van de NMBS). Het laatste jaar sloeg hij een nieuwe weg in. Geert reisde een jaar, begeleidde startups en tijdens een Future Proof Leadership-cursus ontmoette hij Joost. Al snel werd duidelijk dat beide heren dezelfde waarden delen op vlak van leiderschap, maar ook op sociaal en ecologisch vlak. Met de steun van een ijzersterk team is Geert alvast enthousiast om alle dochterbedrijven en participaties verder uit te bouwen. Hij wil ook de voortrekkersrol op vlak van duurzaamheid bestendigen.

Co-CEOschap

Joost geeft het roer niet van vandaag op morgen integraal door aan Geert. De komende maanden gaan ze Camino in tandem besturen. Nadien geeft Joost de operationele leiding van de groep uit handen en wordt hij voorzitter van de Raad van Bestuur. We heten Geert van harte welkom in het bedrijf en zijn ervan overtuigd dat hij zijn nieuwe positie met verve zal vervullen.

 

 

Geert: “De komende tijd ga ik luisteren naar de Camino-medewerkers, veel vragen stellen en de sector beter leren kennen.”