Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

Hoe solliciteren in de bouwsector in 2022?

Nieuws

Hoe solliciteren in de bouwsector in 2022?

In de bouwsector wachten heel wat interessante vacatures op de geschikte persoon. Nochtans heeft werken in de bouw heel wat voordelen. Interesse in de sector? Dankzij deze tips kan je meteen aan de slag. Misschien wel bij Camino…

Tip 1: Wat wil je écht graag doen?

Zoek eerst uit welke job jou het meest aantrekt of het best past bij je opleiding of vaardigheden. Hoe zie jij jezelf? Welke richting wil je uit? Hou er rekening mee dat de bouw betekent: veel soorten jobs en specialisaties. Vandaag is er vooral vraag naar loodgieters, zoals installateurs van sanitair en verwarmingsinstallaties. Ook houtbewerkers zijn veelgevraagde vaklui, net als dakwerkers, metselaars en werfleiders die de coördinatie van de werf opvolgen. 

Tip 2: Toon wie je bent 

Wees jezelf, vertel wie je bent en wat je passies en drijfveren zijn. Welke hobby’s heb je, waar ben je goed in? Kennis kan makkelijk aangeleerd worden, voor karakter ligt dat een heel stuk moeilijker. Het is net je persoonlijkheid die een bepalende factor is in het sollicitatieproces.
 

Tip 3: Voorbereiding is de sleutel tot succes

Bedenk vooraf waarom je graag die job wil doen of vraag je af waarom je graag bij dat ene bedrijf wil werken. Wat spreekt er jou aan in de jobomschrijving? Wat weet je al over het bedrijf? Door goed voorbereid te zijn, zal je met meer vertrouwen naar je sollicitatie vertrekken. Vergeet ook niet om zelf vragen te stellen. Over de bedrijfscultuur bijvoorbeeld, of wat je de eerste weken in de job te wachten zou staan. Zo toon je interesse en motivatie om te starten.

Tip 4 : Toon je engagement 

Toon dat je gemotiveerd en geïnteresseerd bent in de job waarvoor je solliciteert. Lees over de recente evoluties in de sector, dat zijn er nogal wat. Denk maar aan de wetgeving inzake veiligheid, de regels wat betreft duurzaamheid en technieken. Zo kun je meepraten en toon je dat je ondernemend bent, dat je je job echt ‘vastpakt’.
 

Solliciteren bij Camino?

Bij Camino zijn we heel mensgericht. We blijven niet hangen bij je cv of ervaring. Persoonlijkheid primeert altijd. Wij, samen met al onze medewerkers, staan voor een divers en inclusief bedrijf en we willen iedereen een gelijke kans geven.

Om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van de persoon die voor ons zit, verloopt het gesprek heel open. Zo ben je als sollicitant op je gemak en leren we de échte jij kennen, wat het makkelijker maakt om te bepalen of je past binnen onze bedrijfscultuur.

Als je solliciteert bij Camino geniet je alvast het voordeel dat we een groep zijn met een brede waaier aan bedrijven. En nóg een voordeel: een job is één ding, maar een job bij een bedrijf dat aansluit op je waarden is minstens zo belangrijk. Bij Camino hechten wij er belang aan dat je je kunt ontplooien, dat je je job kunt ‘vastpakken’, dat je ondernemerschap mag tonen en in vertrouwen en respect samenwerkt met de collega’s. 

Benieuwd welke vacatures Camino heeft?

Vacatures