Menu

09 280 60 80
info@caminogroup.be
Landegemstraat 10
9031 Drongen

Terug naar alle artikels

PIXASOLAR: Innovatief systeem voor esthetische zonnepanelen

Nieuws

PIXASOLAR: Innovatief systeem voor esthetische zonnepanelen

Duurzaamheid is een van onze vier pijlers in de ontwikkeling van innovatieve woonoplossingen. Die ambities zet onze business unit Ecopuur om in realiteit met nieuwe – en soms baanbrekende – innovaties. Met hun blik op een duurzame toekomst realiseerden ze een eerste project met PIXASOLAR, gevelbekleding met geïntegreerde zonnecellen.

Alternatief voor zonnepanelen

Kiezen voor zonnepanelen is een slimme investering voor wie wil voldoen aan de hedendaagse energienormen. Maar aan traditionele zonnepanelen zijn ook enkele nadelen verbonden. Ze kunnen namelijk niet overal geplaatst worden omwille van de hellingsgraad van het dak. En ook de vraag naar een esthetisch alternatief is de laatste jaren alleen maar toegenomen.

Om in te spelen op die vraag, startte Ecopuur de samenwerking met PIXASOLAR. In tegenstelling tot de traditionele zonnepanelen op de daken, maken de PIXASOLAR-panelen deel uit van de gevelbekleding van de woning. Een energiegevel met zonnecellen wordt zo een interessant en aantrekkelijk alternatief voor traditionele zonnepanelen.

pixasolar zonnepanelen in gevelbekleding

Eerste realisatie in België

Ondertussen werd ook het eerste residentiële project met PIXASOLAR in België gerealiseerd. De klant is alvast erg tevreden over deze aantrekkelijke duurzame oplossing: “Traditionele zonnepanelen bepalen al snel de look van een woning en het straatbeeld en dit wilden we absoluut vermijden. Met deze gevelbekleding konden we kiezen hoe het design er zou uitzien. De keuzes waren eindeloos en dat is de investering meer dan waard.”

Interesse?

Wil je meer te weten komen over de ontwikkelingen in deze nieuwe techniek? Lees het artikel over Pixasolar op de website van onze dochteronderneming Ecopuur.

Pixasolar